Sakprosadagene 2022

Agder

Program

Fredag 11. mars

Grimstad bibliotek 15.00: Kristin Graff-Kallevåg: Kristendom og populisme. Om populistiske trekk i kampen om korset.

Spørsmål frå salen.

Lillesand bibliotek 17.00: Kristin Graff-Kallevåg: Kristendom og populisme. Om populistiske trekk i kampen om korset.

Spørsmål frå salen.

Lørdag 12. mars

13.00: Teateret Kristiansand.  Møteleder: Alf Kjetil Igland

Del 1: Om streik

13.05: Jonas Bals: Streik! Historien om hvordan det norske demokratiet ble bygget og forsvart nedenfra. Spørsmål fra salen.

13.45Pause

Del 2: Mister det moderate politiske sentrum grepet? Og hva kommer eventuelt istedenfor?

13.55: Tarjei Skirbekk: De moderate folkepartienes fall i Europa. Utfordrer Jon P. Knudsen.

14.35: Pause

14.45: Astrid S. Dypvik: Det mørke Tyskland. Utfordrer Ole Letnes

15.25: Pause

15.35: Panelsamtale: Skirbekk, Dypvik og Hans Chr. Garmann Johnsen (leder).

16.05: Pause

Del 3: Om kristendom og populisme

16.15: Kristin Graff-Kallevåg: Kristendom og populisme. Om populistiske trekk i kampen om korset. 

Spørsmål fra salen.

Spørsmål fra salen:

16.55: Terje Næss: Oppsummering og vel hjem.

Foredragsholdere

 

Tarjei Skribekk

Tarjei Skirbekk (f.1971) er idéhistoriker med norsk og europeisk politikk som spesialfelt. Han har vært politisk rådgiver for utenriksminister Jonas Gahr Støre og strategisk rådgiver for Arbeiderpartiets ledelse og det svenske sosialdemokratiske partiet. Han etablerte tankesmien Agenda. Han er nå rådgiver for konsernsjefen i Equinor. Skirbekk har tidligere gitt ut boka Hvordan vinne valg.

Kristin Graff-Kallevåg

Kristin Graff-Kallevåg (f. 1978) er førsteamanuensis ved MF vitenskapelig høyskole. Hun underviser i systematisk teologi og religionspedagogikk. Hennes forskning handler om bruken av teologi og religion i det som kan kalles en vestlig post-kristen eller sekulær kulturkontekst.

Astrid Sverresdotter Dypvik

Astrid Sverresdotter Dypvik (f. 1977) er journalist og historikar. Ho er redaktør i Syn og Segn og har tidlegare arbeidd i Nationen, Morgenbladet, Klassekampen og Dag og Tid. Dypvik har tidlegare gitt ut bøkene Det var DDR. Forteljingar om eit nedlagt land (2012) og Berlinhistorier. Kald krig i den delte byen (2017).

Jonas Bals

Jonas Bals (f. 1977) er rådgiver i LO, utdannet malersvenn, og senere historiker fra Københavns Universitet. Han er anmelder og spaltist i Klassekampen. Han har tidligere gitt ut Hvem skal bygge landet (2017), I bevegelse sammen med Jonas Gahr Støre (2014), og Utopi, revolusjon, sosialisme sammen med Harald Beyer-Arnesen (2007).

Jon P. Knudsen

Jon P. Kundsen (f. 1956) er professor ved UiA. Han har doktorgrad (Fil.dr.) i samfunnsgeografi . Knudsen er aktiv i debatten om samfunnsspørsmål knyttet til Sørlandet.

Ole Letnes

Ole Letnes (f. 1954) er førsteamanusensis ved UiA med tysk språkvitenskap som spesialfelt. Han skriver kronikker og blir intervjuet om tysk politikk og samfunnsliv.

Hans Christian Garmann Johnsen

Hans Christian Garmann Johnsen (f. 1955), siviløkonom, PhD, er professor ved Institutt for arbeidsliv og innovasjon på Handelshøyskolen ved UiA. Styremedlem i Litteraturhuset Agder.

Terje Næss

Terje Næss (f. 1955) er senior kommunikasjonsrådgiver ved Glencore Nikkelverk, mangeårig leder av Kristiansand Arbeiderparti og medlem av bystyre og formannskap m. m. Styremedlem i Litteraturhuset Agder.

Sakprosadagene 2022

Takk til våre sponsorer som gjør Sakprosadagene 2022 mulig å gjennomføre.